Skip to main content

Izbalansiran obrok koji se brzo sprema

Proteinski šejkovi, napravljeni su kao zamena obroka za kontolu telesne mase i su odlični za ljude koji preskaču obroke. Brzo se prave, praktični su za upotrebu i obezbeđuju izbalansiranu ishranu kada nemate mnogo vremena za obrok.

Dopuna unosa proteina

Prilikom pravljenja proteinskih šejkova, količinu proteina možete da prilagodite svojim individualnim potrebama. Jedna od najčešćih grešaka kad su u pitanju planovi sihrane su nedovoljan unos proteina, na ovaj način, brzo i jednostavno ovu grešku zaobilazite.

Proteinski šejk kao gorivo pre i nakon vežbanja

Mnogi ljudi koriste proteinske šejkove nakon vežbanja, ali oni su veoma korisni za upotrebu i pre vežbanja. Oni koji vežbaju ujutru često vole da ‘napune rezervoar’ laganim obrokom, a u ovom slučaju proteinski šejkovi mogu da budu veoma korisni.

Izbalansirana ishrana

U običan proteinski šejk možete da dodate različite sastojke koji će vam pomoći da ispunite ciljeve koje ste postavili u ishrani. Voće ili povrće je lako dodati, ali unos vlakana ili zdravih masti možete povećati dodavanjem odgovarajućih sastojaka.

Zamena obroka za kontrolu telesne mase

Oni koji žele da izgube telesnu masu, zamena obroka može da se koristi umesto jednog ili dva obroka dnevno. Pored toga što su praktični, zamene obroka za kontrolu telesne mase imaju tačno određenu energetsku vrednost i kontrolisane porcije, što olakšava kontrolu ukupnog dnevnog energetskog unosa.