Skip to main content

1. Proteini

Iako proteinski šejk već sadrži proteine, možda ćete hteti da povećate unos ukoliko su vaše potrebe za njima velike. Možete da dodate obične proteine u prahu (Formula 3 Proteinski prah) naravno, ali takođe možete da dodate i niskomasni jogurt, ricotta sir ili tofu u cilju povećanja sadržaja proteina, kao i koštunjavo voće.

2. Voće i povrće

Dodavanjem voća i povrća u proteinski šejk vi na jedostavan način unosite više zdravih namirnica ishranom. Smrznuto voće i povrće je praktično, a proteinskom šejku daju gušću teksturu. Eksperimentišite sa različitim voćem i povrćem, kao što je slatko povrće poput šargarepe ili bundeve. Pravite različite kombinacije, na primer pomešajte ananas sa šargarepom ili bananu sa bundevom. Ukoliko ste hrabri i volite da eksperimentišete probajte da dodate neke baš neobične sastojke u šejk, kao što su bebi spanać ili cvekla.

3. Vlakna

U šejku imate 5g vlakana po porciji, što je odlično, ali ako želite brže rezultate i aktivaciju probave, možete u šejk da dodate Herbalife vlakna u prahu (na bazi su jabuke i ovsa) ili voće i povrće, mekinje ili semenke kao što su suncokret, lan i čija, koje doprinose većem unosu vlakana.

4. Kalorije

Ukoliko su vaše potrebe za kalorijama velike, možete da dodate mleveni ovas, banana, orašaste plodove, avokado ili suvo voće kako biste povećali sadržaj kalorija u šejku. Posebno u slučaju da ste pre promene režima jeli visoko-kaloričan a nutritivno prazniji doručak, onda sa dodavanjem zdravih kalorija, napravićete blažu promenu, pa ćete postepeno smanjivati.

5. Led

Led je lepi dodatak za šejk jer ga čini gušćim.

Led takođe povećava količinu šejka, tako da se povećava sama

porcija bez povećanja kalorija. Odličan trik za one koji vode računa o telesnoj masi!

Join the discussion 296 Comments

Leave a Reply